A gyerekem SOAD-ra fog születni - Music Projekthét TAG

by - október 02, 2017

Nyugi, nem fogom úgy kezdeni megint, hogy "márpedig én nem csinálok TAG-eket", mert tökmindegy, így így kezdtem. Projekthét van csibókák, a fántásztikus csodacsapat újra összeállt, és mindenki kreál valami izgalmasat az adott témában, ami eme napsütéses októberi héten a ZENE lenne. 

Megint előálltunk kreatívabbnál kreatívabb kérdésekkel, amelyeket nem csak a projekthét résztvevői tölthetnek ám ki, hanem bárki, akinek bejönnek az elgondolkodtató TAG-ek. A bejegyzés végén pedig ott találjátok a résztvevők névsorát, blogjaikat, és a kis lejátszás gombra kattintva az alkalomhoz választott zeneszámukat.
ENJOY!

@Sol:
Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet? 

Na, szögezzük le a legelején, nekem nincsenek kedvenc számaim, nekem FONTOS számaim vannak, amelyek az életem egyes pillanatiban jöttek és mai napig hatással vannak rám. Ezt majd egy későbbi bejegyzésben részletesebben kifejtem.
DE! Soha nem leszek képes Bastille - Of The Night-ját úgy hallgatni, hogy ne az SZJG ötödik része jutna eszembe Cortez és Reni csatározásával. Ennek egyszerű oka, hogy olvasáskor ezt hallgattam, és egyszerűen a szöveg, hangulat, a dallam, minden jellemzi a könyvben történteket. éééés már rá ki is kereste a playlistjén, oooooohoohhhh.

@CsakSimánDorka:
Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?

Wow, ez nagyon kreatív kérdés. tapstaps Kicsit bányásznom kellett az olvasmánylistámon, hogy eszembe jussanak a szereplők, de végül sikerült pár embert összeboronálnom. Erik/Eikko a Koronahercegnőből gitározna, Sophie Mercer a Hex Hallból énekelne, Mal a Play - Futamból pedig dobolna természetesen, sajnos máshoz nincs agya. (értékelésem a könyvről ITT)

@Gothic:
Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz? 

Pff hát mamám. Dua Lipa lenne Carmen, értsd: főgonosz, főszereplőnek meg bedobnám Ruelle-t Brit helyére. Perfect Chemistry, természetesen. 

Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet? 

Atttyaisten, milyen kérdések ezek. Jelenleg meg vagyok őrülve NF-ért, ő egy amerikai rapper, zenész, ISTEN, általában Eminem utódjaként szokták emlegetni, és valóban van hasonlóság a két fantasztikum életében és zenéjében egyaránt. NF lenne a főszereplő az ő saját történetében, ami higyjétek el, nagyon durván sötét és depresszív New Adult regény lenne. 
Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod?

Nem bálványozok, ezt tegyük hozzá nagyon gyorsan, de azért imádok embereket, no :D Aki azonnal eszembe jutott erre a kérdésre, az Dan Smith, a Bastille frontembere, hát egy akkora cukkernyák, hogy meghalsz. Tuti nem csak zsebre tett kézzel állna a könyvesboltban, hanem érdeklődne és venne is pár kicsikét.
Biancával (The DUFF) csapatnánk az első sorban, ez számomra nem kérdés.

@reta09:

Ha választanod kéne, a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál?

Hahaha, kicsit sem irányító kérdés, ugyan. Most utálni fognak a molyok, de számomra jó ideje az élmények jelentik az életet, nem pedig a tárgyak. Ha egy ekkora dolog történhetne velem, nem nagyon érdekelnének az anyagiak és az egyéb lehetőségek, rohannék fel a színpadra és könnyek közt próbálnék két értelmes szót kinyögni az adott zenészhez. 

@Wandamaci:
Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod vagy figyelmen kívül hagyod?

Változó, leginkább attól függ, hogy van e relevanciája a történettel kapcsolatban (mint pl LL regényeiben), vagy csak van, hogy kitöltse a helyet. Előbbinél is néha rákeresek, néha nem, hangulatfüggő.

@molly_:
Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (énekes, gitáros, dobos, stb., esetleg inkább maradnál a rajongók között)?

A dobosok a gyengéim, és bár soha, még csak nem is ültem dobnál, az érdeklődésem tárgyát képezi mai napig. Tudom, hogy sokkal nehezebb, mint csak ülni és püfölni az előttem sorakozó dolgokat, de épp ettől izgalmas.
@Indie/Perpetua:
Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért?

Andrew a Soha határából. Egyértelmű. Gyönyörű, szexis, vad és szabad. WANT HIM SOOOO BAD, gyere cica, a tied vagyok.

@Neverhood
Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre?

NAAAA, a saját kérdésem. Mivel erről majd egyszer akarok külön bejegyzést írni, így nem lövök le mindent, csak kisebb felsorolást kaptok. Bastille, NF, Linkin Park, Maitre Gims, Ruelle, Paramore, Imagine Dragons, LANA DEL REY of course, Skillet, meg nagyon sok underground, róluk később. Magyarok közül a Vad Fruttik első sorban tombolása SZIN-en volt egy mérföldkő a kicsike kis életemben.

@Hikari:
Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust?

Ez megint változó. Általában naphosszat lejátszási listák vannak beállítva, aztán ami épp a háttérben megy. Ha épp van aktuálisan valami kedvenc számom, akkor azt rongyosra hallgatom, és ha közben még olvasok is valami izgi könyvet, akkor azok általában összefonódnak. 

@Annie:
Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként?

Hát én királyul összeterelném Bukottékat. Rafi lenne az énekes, Folt lenne a basszusgitáros, mert szerintem állat jól állna neki, Daemoné a szólógitár, mert neki kell a figyelem, Jace Wayland meg menjen hátra dobolni. 
@Virág:
Melyik dalt választanád életindulónak / vagy melyik dalszöveg idézetet életed mottójának?

Ez megint egy olyan kérdés, amire nem tudok egyöntetű választ adni. Azt tudom, hogy egyes életszakaszaimban melyik zenéket fogom hallgatni.
Esküvő: Ed Sheeran - I See Fire ezt a behatást az exemnek köszönhetem, de legalább jó ízlése van illetve Ruelle - War of Hearts (ha nem tudnátok, melyik ez a szám, a Shadowhunter 1x12-ben MALEC jelenet)
Szakítás után: DUA LIPA - New Rules, egyértelmű, fantasztikus ez a szám, de komolyan, olyan rohadt motiváló basszus.
Temetés sajnálom, ez is az élet rendje: NF- How Could You Leave Us, a legbetegebb, legfájdalmasabb, legőszintébb lyrics, amit az életemben hallottam, úgy meg pláne, ha ismered a háttértörténetet.
Bátyám esküvője: LASHA TUMBAI, itt hagyom a LINKet, ha nem ismeritek, akkor én szégyenlem magam helyettetek, de ez egy fucking ANTHEM! 
Diplomálás: Skillet, ami a csövön kifér. (érettségi előtt is velük tuningoltam magam)
Kicsi Neverhood születésekor - értsd: szülés közben: minden ami System Of a Down. A gyerekem nem születhet tingli-tangli zenére, a babaágyban is Rammsteint fogok neki altatódalként szolgáltatni. Szívos kölök lesz.

Köszönöm bloggertársaimnak a remek és kreatív kérdéseket, eszelősek vagytok nagyon.
Hét közben még jön egy zenés bejegyzés (ha lesz rá időm és az égiek is úgy alakítják), hétvégén pedig egy újabb interjú, mert a Projekthét mellett Blogtóber is van.
Csibecsókos ölelés:
A projekthét többi résztvevője, blogjaik és kedvenc számaik:


#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Ashley értékel
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

You May Also Like

3 comments

  1. Nem tudom eldönteni, hogy a kérdésemre az tényleg dicséret vagy szarkazmus szeretett volna lenni, hogy kreatív :D és pacsi, én is a koncertélményt választanám a könyvek helyett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha titeket dícsérlek vagy szépet mondok, az sosem szarkazmus :DDD Pacsiii

      Törlés
    2. Ahhha, ezt megjegyzem ;) és köszönöm a dicséretet akkor :D

      Törlés